logo
menu icon

Over ons

IMG_5098 (2)

Vragen over kunst? Frank Welkenhuysen Kunsttaxaties, Kunstmakelaardij en Galerie is u graag van dienst.
Als register/beëdigd taxateur taxeer ik uw kunst van de 17e eeuw t/m de 21e eeuw. Voor een mondelinge taxatie of een beoordeling met een officieel taxatierapport bent u op afspraak welkom in Zeist of Eindhoven. Op beide locaties kunt u voor de deur parkeren. Als dat voor u makkelijker is komen we ook bij u thuis langs voor een taxatie.

Werkzaamheden & diensten
Wij verkopen en bemiddelen in schilderijen uit de 19e en 20e eeuw en hedendaagse en moderne schilderkunst. Mijn specialisme is het werk van de graficus M.C. Escher (1898-1972). Ik beoordeel, adviseer, taxeer en verhandel het grafisch werk van M.C. Escher. Een speciale permanente presentatie van werken van M.C. Escher kunt u op afspraak bezichtigen op onze locatie aan de Holtroplaan 1 in Eindhoven. Daarnaast ben ik gespecialiseerd in de schilderkunst uit Nederlands-Indië/Indonesië. Als galerie vertegenwoordigen wij hedendaagse kunstenaars als Qassim Alsaedy, Rik van Iersel en Eja Siepman van den Berg.

Kunsttaxaties
Als register taxateur en makelaar voor 17e t/m 21e eeuwse schilderijen en kunst help ik u graag bij waardebepalingen van schilderijen en kunst voor verzekering, verdeling of aan- en verkoop. Ik ben zeer ervaren en deskundig. Als taxateur ben ik onder andere bekend vanwege mijn meer dan 30 jaar betrokkenheid als expert bij het AVRO-TROS tv-programma ‘Tussen Kunst & Kitsch’. Graag help ik ook u met mijn expertise. Neem bij vragen contact met mij op via telefoon +31 6 252 12 877 of email: info@kunstexpert.com.

Opleiding
Sinds 1987 ben ik werkzaam in de wereld van de kunsthandel, galeries en het veilingwezen. Als kunsthistoricus, taxateur, makelaar en adviseur ben ik werkzaam voor musea, culturele instellingen, overheden, provincies, gemeentes, particuliere- en bedrijfscollecties. In 1993 studeerde ik als kunsthistoricus en iconoloog af aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Voor de vakgroep kunstgeschiedenis werkte ik enige jaren als student assistent en conservator van de prenten- en tekeningencollectie. In 1997 behaalde ik Cum Laude mijn examens voor zowel mijn beëdiging als taxateur van 17e tot en met 20e eeuwse schilderkunst als mijn beëdiging als makelaar voor 17e tot en met 20e eeuwse schilderkunst. Meer dan 30 jaar was ik als expert voor 19e en 20e eeuwse schilderkunst verbonden aan het AVRO-TROS televisieprogramma ‘Tussen Kunst & Kitsch’.

Musea, tentoonstellingen & publicaties
Regelmatig ben ik als initiator, adviseur en curator betrokken bij museale tentoonstellingen. Ik publiceerde de afgelopen jaren diverse, veelal monografische, publicaties en catalogi over 20e eeuwse en hedendaagse kunst.

Lezingen
Op aanvraag verzorg ik lezingen over kunst, het verzamelen van kunst, het beoordelen van kunst, de waarde van kunst en kunstvervalsingen. Meestal wordt zo’n presentatie gecombineerd met het beoordelen van meegebrachte kunstwerken.

Bemiddeling en advies
Graag help ik kunstliefhebbers bij het verzamelen van een mooie kunstcollectie. Het adviseren en klankborden met kunstliefhebbers over hun kunstcollectie en te verwerven kunstwerken vind ik een erg leuk en spannend onderdeel van mijn vak.

Galerie
Galerie Frank Welkenhuysen is jarenlang gevestigd geweest aan de Lichte Gaard 3 te Utrecht. Aan de voet van de Domtoren in het pittoreske hart van Utrecht. Tegenwoordig is Frank Welkenhuysen gevestigd in Zeist en Eindhoven. In Zeist, vlak bij het prachtige Slot Zeist, vindt u ons op Broederplein 13A. In Eindhoven zijn we gevestigd in De Kluis CF, de voormalige DNB dependance aan de Holtroplaan 1. Voor taxaties, private exhibitions, advies of het bezichtigen van de werken bent u op afspraak van harte welkom in Zeist of Eindhoven. Op beide locaties kunt u op eigen terrein, voor de deur parkeren. In de rubriek ‘Kunstenaars & Kunstwerken’ krijgt u een indruk van de breedte van mijn werkterrein en expertise. In deze rubriek treft u zowel werken aan die nu beschikbaar zijn als werken die reeds verhandeld zijn of die onderdeel waren van presentaties of tentoonstellingen die we in het verleden hebben georganiseerd.

Passie & doel
Graag deel ik met u met mijn passie voor goede kunst, het kijken naar kunstwerken en het van verzamelen van schilderijen. Er is naar mijn idee niets mooiers dan dagelijks omringd te zijn door mooie kunst. Kunst inspireert, prikkelt, verrijkt je leven en je woonomgeving. Creativiteit prikkelt je eigen creativiteit en laat je op een nieuwe manier naar de wereld om je heen kijken. Het verzamelen van kunst is een vorm van zelfexpressie. Een collectie vertelt over de passie en de interesse van de verzamelaar en vertelt op die manier wie je bent.

Waar
In Zeist en Eindhoven worden regelmatig exposities georganiseerd die voor verzamelaars, kunstenaars, liefhebbers en belangstellenden op afspraak te bezichtigen zijn. Uitgebreide adresgegevens en routebeschrijving voor de locaties in Eindhoven en Zeist vindt u onder de rubriek ‘Contact & Bezoek’.

Restauraties
Zowel in Zeist als Eindhoven bent u welkom met uw vragen rond de restauratie van schilderijen en kunst. Rijksgediplomeerd restaurator Marieke Walison beantwoordt vrijblijvend uw vragen omtrent conditie en restauratie van uw kunstwerken. Marieke Walison (+31(0)646198841)