logo
menu icon

Taxaties

U bent bij ons van harte welkom voor de taxatie en de beoordeling van uw schilderijen.  We proberen op al uw vragen een antwoord te geven. Wie heeft uw schilderij gemaakt, wanneer is het schilderij gemaakt, wat voor belang heeft het schilderij in het oeuvre van de kunstenaar, hoe is de conditie van het schilderij en is het raadzaam om er iets aan te doen, wat is het schilderij waard bij successie, verzekering of verkoop?

taxatie1
taxatie2

Wat zijn uw wensen

Hoe kunnen we u van dienst zijn? Wilt u een mondelinge taxatie of een rapport voor verzekering? Heeft u andere vragen over uw schilderij of collectie? Komt u met uw werk naar ons of wilt u dat wij naar u komen? Voor een afspraak of het bespreken van de mogelijkheden en de daaraan gekoppelde tarieven neemt u het best even telefonisch contact met ons op.

 

Tussen kunst & Kitsch

Al meer dan 30 jaar ben ik verbonden aan het AVROTROS tv-programma ‘Tussen Kunst & Kitsch’. Deel uit te mogen maken van dit team van 14 gepassioneerde experts is leuk en een eer. Sinds 1984 bespreken en waarderen de experts van ‘Tussen Kunst & Kitsch’ de kostbaarheden die het Nederlandse publiek aan hen voor legt. Dat doen we in diverse musea in Nederland of België. Zo’n 10 maandagen per jaar verzorgen we een opnamedag. Tijdens zo’n dag verwelkomen we een 1000-tal bezoekers met hun schatten. Het is zowel voor de bezoekers als ons als deskundigen een spannende dag. Natuurlijk hopen we op verrassende ontdekkingen en mooie verhalen. Als ambassadeurs van onze vakgebieden delen we graag onze kennis en verhalen.  Als schilderijenexpert beoordeel en bespreek ik bij ‘Tussen Kunst & Kitsch’ de schilderkunst uit de 19e en 20e eeuw. Als register taxateur en makelaar kunt u ook buiten dit tv-programma een beroep doen op mijn diensten.

frankkunstenkitsch
frankkunstenkitsch2

Diensten

 • Taxaties van uw schilderij, kunstwerk of collectie
 • Taxaties van particuliere, museale of bedrijfscollecties
 • Beëdigde taxaties en rapportages ten behoeve van de verzekering.
 • Beëdigde taxaties en rapportages ten behoeve van een schade.
 • Beëdigde taxaties en rapportages ten behoeve van een successie / nalatenschap.
 • Beëdigde taxaties en rapportages ten behoeve van een verdeling of boedelscheiding.
 • Beëdigde taxaties en rapportages ten behoeve van een schenking aan een museum.
 • Advies inzake kunstenaarsnalatenschappen
 • Advies inzake restauraties en restauratoren.
 • Advies inzake verkoopmogelijkheden.
 • Advies inzake collectievorming of collectiesanering.

Kunstmakelaardij

De verkoop van een kunstwerk is maatwerk. Als kunstmakelaar kan ik u  daarbij behulpzaam zijn. Voor ieder werk wordt gezocht naar de wijze die tot een optimale opbrengst leidt. Soms nemen we werken zelf in consignatie maar het kan ook zijn dat we u naar een veilinghuis of gespecialiseerde collega doorverwijzen.

frank_welkenhuysen
tussenkunstenkitsch

Register taxateur

Ik ben register taxateur en makelaar voor 17e eeuwse t/m 20e eeuwse kunst en door de Federatie TMV gecertificeerd. Door mijn kennis van de nationale en internationale kunstmarkt en mijn uitgebreide netwerk kan ik u op discrete en deskundige wijze met hulp en advies bij staan.

Aankoop advies

Twijfelt u als koper vaak niet over het wel of niet aankopen van een kunstwerk? Stelt u zichzelf dan de vraag: Is het een goed werk? Klopt de prijs? Hoe is de conditie? Is het een goede investering? Mogelijk dat ik u daarbij kan helpen. Als onafhankelijk expert stel ik gaarne mijn kennis tot uw beschikking. Een ‘second opinion’ of deskundig advies inzake kwaliteit, conditie, prijs of kunsthistorisch belang lever ik u graag.

esher