logo

Stefan Bleekrode in Museum Flehite Amersfoort: Stadsbeelden

februari 9, 2019 tot mei 26, 2019

Tentoonstelling in Flehite

Van 9 februari tot 27 mei zijn de tekeningen van Stefan Bleekrode in museum Flehite in Amersfoort te zien in de tentoonstelling 'Stadsbeelden'.

Over de hele wereld zijn de laatste jaren artikelen verschenen over Stefan Bleekrode en zijn tekenkunst. Van Italië tot Argentinië en van Engeland tot Vietnam raken mensen gefascineerd door de ongelofelijke werelden die hij creëert. Met niet meer dan een kroontjespen, een potje inkt en zijn herinnering herschept Stefan wereldsteden waarbinnen het oog kan reizen. Alles wat een stad tot een stad maakt, vind je terug in zijn gedetailleerde tekeningen: de architectuur, de mensen, het verkeer, maar ook de sfeer, het licht, de drukte én de rust. Weken tot maanden kan hij aan één tekening werken. Zijn techniek is onverbiddelijk, er is geen ruimte voor verbetering of herstel.

Kasper van Wittel

De tentoonstelling over Stefan Bleekrode valt samen met een tentoonstelling over de Amersfoortse schilder Caspar van Wittel in Kunsthal KAdE. Van Wittel vertrok in de late zeventiende eeuw naar Rome en introduceerde daar het schilderen van stadsgezichten. Van Wittel geldt dan ook als de grondlegger van de zogenaamde vedute-schilderkunst. Grote Italiaanse kunstenaars als Canaletto, Guardi, Piranesi en Belotto zijn schatplichtig aan Van Wittel, die in Italië beter bekend is onder zijn veritalianiseerde naam Gaspare Vanvitelli.

Met de tentoonstellingen over Caspar van Wittel in museum KaDEen Stefan Bleekrode in Museum komen heden en verleden in de stadsschilderkunst bij elkaar. Museum Flehite en Kunsthal KAdE verwachten een internationaal publiek.

Werken te koop

De selectie bestaat uit werken die de afgelopen jaren verkocht zijn en voor de tentoonstelling zijn terug geleend en nieuwe werken. De nieuwe werken van Stefan Bleekrode zijn te koop via Galerie Frank Welkenhuysen. In het museum zal een lijst met werken beschikbaar zijn waarop aangegeven staat welke werken beschikbaar zijn voor verkoop. Voor vragen en informatie mailt u: info@kunstexpert.com

Boek Stefan

Via crowdfunding willen we tijdens de tentoonstelling een boek met werken van Stefan uitbrengen. Dat willen we financieren via crowdfunding. Wilt u daarvan op de hoogte gehouden worden of zou u het leuk vinden daar aan bij te dragen dan laat het ons weten. U ontvangt dan bericht zodra de actie van start gaat.

voor aanmelden of informatie mail: info@kunstexpert.com

Voor meer informatie bezoek ook de website van Museum Flehite Amersfoort:

 

Voor een uitgebreider beeld van de beschikbare tekeningen van Stefan Bleekrode bezoekt u hier zijn website: